Berita

Info / Risalah Keselamatan

Sistem Atas Talian


Galeri Gambar

LATIHAN PENGUNGSIAN BANGUNAN FPTP 2017

 Tarikh 13 &14 November 2017 - Bertempat di Fakulti Pengurusan Teknologi & Perniagaan telah berlangsungnya Program Minggu Keselamatan Dan Kesihatan Pekerjaan. Antara tentatif program yang dijalankan adalah kata aluan yang diberikan oleh Pengarah Bahagian Keselamatan, Kapten (Bersara) Yusoff bin Romli,ceramah bahagian keselamatan UTHM oleh En.Razid bin Kasawur (Ketua Seksyen Kelestarian Keselamatan Bahagian Keselamatan) dan latihan pengungsian bangunan dengan kerjasama Jabatan Bomba Ayer Hitam.Bahagian Keselamatan UTHM mengucapkan tahniah kepada pasukan ERT FPTP kerana menjayakan program minggu keselamatan dengan jayanya.Semoga dengan adanya program keselamatan yang diadakan dapat meningkatkan lagi tahap keselamatan kampus dan kesedaran warga UTHM.

TRIATHLON BAHAGIAN KESELAMATAN

 

 

24 Februari 2017-Bahagian Keselamatan UTHM Bahkes telah menganjurkan  Triathlon Bahagian Keselamatan . Semua Unit telah terlibat dan  mengambil bahagian dalam acara ini.Menurut Ketua Keselamatan En.Yusoff bin Romli Aktiviti seperti ini harus diteruskan kerana dapat memupuk semangat kerjasama berkumpulan dan dapat mengeratkan hubungan silaturahim antara semua unit.

 

Info Keselamatan di Musim Perayaan 2016

Info Keselamatan di Musim Perayaan >> Klik di sini

KEMALANGAN

 

KESEDARAN KESELAMATAN JALANRAYA WARGA UTHM

Warga Universiti Tun Hussein Onn Malaysia dinasihatkan supaya lebih berhati-hati semasa memandu kenderaan di dalam mahupun luar kawasan kampus .

Perkara ini perlu sebagai hebahan Bahagian Keselamatan memandangkan dalam minggu ini sahaja telah berlaku sebanyak 2  kemalangan maut iaitu pada tarikh :-

 

28 November 2016 :  Kemalangan maut yang melibatkan sebuah motosikal dengan sebuah kereta di Jalan Batu Pahat – Kluang (berhampiran Simpang Parit Karjo).  Penunggang motosikal seorang wanita berusia 46 tahun berasal dari Kg. Baru Sri Gading meninggal dunia ditempat kejadian. Manakala pemandu kereta tidak mengalami sebarang kecederaan.

 


 

 

29 November 2016 : Kemalangan maut yang melibatkan sebuah motosikal dengan sebuah lori di Jalan yang sama KM…. Jalan Batu Pahat – Kluang (berhampiran lampu isyarat hadapan UTHM). Penunggang motosikal seorang lelaki berusia 68 tahun berasal dari Kg. Baru Parit Yaani meninggal dunia ditempat kejadian. Manakala pemandu lori tidak mengalami sebarang kecederaan.

 

 

Pesanan daripada Bahagian Keselamatan, BERHATI-HATI DI JALANRAYA, TIDAK AMBIL PEDULI, MAUT MENANTI

 

Pertandingan Kawad Bomba

Tahniah diucapkan kepada Anggota Bahagian Keselamatan UTHM yang telah memenangi tempat ketiga dalam Pertandingan Kawad Bomba yang telah diadakan pada 20 dan 21 Mac bertempat di Universiti Sains Malaysia (USM) yang lalu.

Subcategories

PELEKAT KENDERAAN: Permohonan pelekat kenderaan boleh dibuat di Sistem Permohonan Pelekat Kenderaan (SPPK) >> Klik disini
RAYUAN SAMAN: Tuan/Puan boleh membuat rayuan dalam tempoh 7hari. Rayuan/representasi yang diterima selepas tempoh tersebut tidak akan dilayan. Sila jelaskan bayaran denda kepada Pejabat Bendahari dalam tempoh empat belas (14) hari daripada tarikh surat dikeluarkan atau selepas rayuan dikemukakan dan diluluskan.
PAS KESELAMATAN UNIVERSITI: Sila pamerkan pas keselamatan universiti (kad staf, kad matrik pelajar dan pas pekerja) semasa memasuki kawasan kampus. Tindakan akan diambil sekiranya kad keselamatan kampus tidak dipamerkan.

Tahukah Anda... ?

  • Anda diawasi oleh beratus kamera litar tertutup (cctv) di dalam kampus.
  • Denda maksimum sebanyak RM50.00 akan dikenakan bagi Kesalahan Meletakkan Kenderaan.
  • Pelajar tahun pertama dan yang menginap di Kolej kediaman Dalam kampus tidak dibenarkan membawa kenderaan di dalam kampus.
  • Warga kampus WAJIB mendaftar kenderaan di Bahagian Keselamatan dengan kadar bayaran RM2.00 untuk satu Pelekat Kenderaan Universiti dan RM10.00 bagi kenderaan kedua.

Perkhidmatan Lain

Talian Bahagian Keselamatan

07 - 453 7146

Simpan Kerana Anda Memerlukannya Nanti !

0443604
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
247
367
3028
436594
9010
18572
443604

Your IP: 54.196.182.102
Server Time: 2017-12-15 22:09:19

Bahagian Keselamatan IPT

Hubungi Kami

BAHAGIAN KESELAMATAN
Pejabat Pendaftar
Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM),
Parit Raja 86400 Batu Pahat, Johor

 


Tel : +607 – 453 7146

Faks : +607 – 453 6337
Email : pp@uthm.edu.my
Laman Web : http://keselamatan.uthm.edu.my/v1

Pengunjung Online

We have 7 guests and no members online

Ikuti kami di :

Tarikh Kemaskini

13 September 2017

 

You are here: Home Info Terkini