Info / Risalah Keselamatan

Sistem Atas Talian

Galeri Gambar

PERJUMPAAN BERSAMA KPPA

Seramai dua belas orang Pengarah Keselamatan yang mewakili Majlis Pengarah Keselamatan Universiti Awam (MPKUA) telah mengadakan perbincangan bersama YBhg Tan Sri Zainal Rahim bin Seman Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam serta Pengarah-Pengarah Bahagian JPA pada 11 September 2017. Turut serta dalam perbincangan adalah YBhg Dato’ Omar bin Osman Presiden Yayasan Pekerja  Malaysia.

Permulaan bicara, Kapten Yusoff bin Romli (Bersara) Pengerusi Majlis Pengarah Keselamatan UA mengucapkan tahniah kepada YBhg Tan Sri KPPA atas pengurniaan  Darjah Panglima Setia Mahkota  pada Hari Keputeraan YDA yang membawa Gelaran Tan Sri.

Beberapa cadangan penambahbaikan Skim KP telah dibentangkan dan YBhg Tan Sri KPPA telah memberikan respon yang memberangsangkan. Beliau memaklumkan bahawa pihaknya sangat mengalu-alukan cadangan dari pihak pekerja  dan akan mempertimbangkannya secara serius cadangan-cadangan berkenaan.

YBhg Tan Sri seterusnya mengarahkan satu Jawatankuasa kerja yang dianggotai oleh pihak JPA dan MPKUA dibentuk bagi memperincikan cadangan dalam masa terdekat bagi merealisasikan hasrat ini.

Majlis Pengarah Keselamatan Universiti Awam sangat berbesar hati atas kesudian YBhg Tan Sri KPPA menerima kunjungan Pengarah Keselamatan Universiti Awam. Moga usaha-usaha untuk mempertingkatkan perkhidmatan keselamatan dan menambahbaik skim perkhidmatan KP akan dapat dijayakan.

Sekian.

PELEKAT KENDERAAN: Permohonan pelekat kenderaan boleh dibuat di Sistem Permohonan Pelekat Kenderaan (SPPK) >> Klik disini
RAYUAN SAMAN: Tuan/Puan boleh membuat rayuan dalam tempoh 7hari. Rayuan/representasi yang diterima selepas tempoh tersebut tidak akan dilayan. Sila jelaskan bayaran denda kepada Pejabat Bendahari dalam tempoh empat belas (14) hari daripada tarikh surat dikeluarkan atau selepas rayuan dikemukakan dan diluluskan.
PAS KESELAMATAN UNIVERSITI: Sila pamerkan pas keselamatan universiti (kad staf, kad matrik pelajar dan pas pekerja) semasa memasuki kawasan kampus. Tindakan akan diambil sekiranya kad keselamatan kampus tidak dipamerkan.

Tahukah Anda... ?

• Anda diawasi oleh beratus kamera litar tertutup (cctv) di dalam kampus.
  • Denda maksimum sebanyak RM50.00 akan dikenakan bagi Kesalahan Meletakkan Kenderaan.
  • Pelajar tahun pertama dan yang menginap di Kolej kediaman Dalam kampus tidak dibenarkan membawa kenderaan di dalam kampus.
  • Warga kampus WAJIB mendaftar kenderaan di Bahagian Keselamatan dengan kadar bayaran RM2.00 untuk satu Pelekat Kenderaan Universiti dan RM10.00 bagi kenderaan kedua.

Perkhidmatan Lain

Talian Bahagian Keselamatan

07 - 453 7146

Simpan Kerana Anda Memerlukannya Nanti !

1975

Your IP: 54.81.197.127